Na stronie używamy cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie. Szczegóły znajdziesz w Regulaminie.
ZAMKNIJ X

Przepis na naleśniki

Ostatnio komentowane
lubie kupcie
kupcia • 2019-12-13 10:31:41
3
21 • 2019-12-12 19:49:22
Jest błąd w treści na samym początku drugiej informacji na temat planet wewnętrznych,...
Xxd • 2019-12-12 18:54:28
Skomentuj tekst
Adam • 2019-12-12 15:03:55
Szkoda komentować...
Vaspov • 2019-12-12 14:21:30
Autor:
Drukuj
Drukuj
Rozmiar
AAA

Naleśniki – przepis podstawowy (dla 4 osób)

Składniki

   20 dag mąki

   2 jajka

   1 szklanka mleka

   1 szklanka wody gazowanej

   1 łyżka oleju

   2 łyżeczki cukru

   szczypta soli

   tłuszcz do smażenia 

Sposób przygotowania

Wbić jajka do miski i rozbełtać. Dodać mleko i wodę gazowaną. Całość rozmieszać na gładką masę. Wsypać cukier i sól, następnie wlać olej. Ponownie rozmieszać. Odstawić na pół godziny, by mąka spęczniała. Wylewać cienką warstwą na rozgrzaną patelnię. Smażyć z obu stron do przyrumienienia.

Można podawać z bitą śmietaną, marmoladą, musem jabłkowym, kremem czekoladowym, owocami lub cukrem pudrem.

Smacznego!

lub

Sposób przygotowania:

Wbij jajka do miski i rozbełtaj. Dodaj mleko i wodę gazowaną. Całość rozmieszaj na gładką masę. Wsyp cukier i sól, następnie wlej olej. Ponownie rozmieszaj. Odstaw na pół godziny, by mąka spęczniała. Wylewaj cienką warstwą na rozgrzaną patelnię. Smaż z obu stron.

Możesz podawać z bitą śmietaną, marmoladą, musem jabłkowym, kremem czekoladowym, owocami.

Smacznego!

lub

Sposób przygotowania:

Wbijam jajka do miski i rozbełtuję. Dodaję mleko i wodę gazowaną. Całość mieszam na gładką masę. Wsypuję cukier i sól, następnie wlewam olej. Ponownie mieszam. Odstawiam na pół godziny, by mąka spęczniała. Wylewam cienką warstwą na rozgrzaną patelnię. Smażę z obu stron.

Podaję z bitą śmietaną, marmoladą, musem jabłkowym, kremem czekoladowym, owocami.

Smacznego!

Polecamy również:

Komentarze (0)
4 + 3 =